Lannoituslaskuri v.1.03

kuvakaappaus_2014_lannoituslaskuriTein Ruralia instituutin “Maa ja ravinteet” kurssia varten lannoituslaskurin, jolla voi tehdä lohkokohtaisia lannoitus- ja hivenravinnesuunnitelmia.

Laskuri pohjautuu IPNI-järjestön kasvien ravinteiden ottoaineistoon (uptake), MTT Rehutaulukoiden ravinteiden poistumatietoihin ja kerättyyn aineistoon eri lannoitevalmisteiden ravinnesisällöistä ja hinnoista.

Kaikki laskurissa olevat lannoitteet ovat tätä kirjoittaessa luomuhyväksyttyjä.

Laskuri on lisensoitu avoimen lähdekoodin Creative Commons Attribution 4.0 lisenssillä. Lataamalla hyväksyt lisenssiehdot (lyhykäisyydessään saat muokata ja käyttää laskuria vapaasti, kunhan mainitset lähteen etkä yritä omia laskuria tai rajoittaa muiden käyttömahdollisuuksia).

Hyviä suunnitteluja! Voit ladata laskurin alla olevasta linkistä:

lomake_2015_lannoitussuunnitelma_103

Kommentit ja kehitysehdotukset ovat kerrassaan tervetulleita.

Edit: Laskuria muokattiin kattamaan laajempi vaihtelu typen vapautumisessa. Lisäksi mangaaniravinne vaihdettiin kustannustehokkaaseempaan mangaanisulfaattiin. Kiitos kehitysehdotuksista tähän mennessä!

Edit: 14.1.2015. Lannoitelaskuriin lisättiin yleisön pyynnöstä ohjeet ja mahdollisuus lisätä omia lannoitteita. Käyttäjille kiitos.

Edit: 2.2.2015. Päivitetty viljojen ja pavun rikin tarve, sekä typen tarvetta ohralle. Lisäksi toivottavasti korjattu LibreOffice käyttäjiä vaivannut ongelma, jossa laskenta toimii muuten oikein, mutta kaikki tulokset jaetaan tuhannella. (Vian saa korjattua omista taulukoista muotoilemalla tyylin oletustyyliin “Luku”.)

Author: Tuomas Mattila

Share This Post On